неділю, 6 грудня 2015 р.

Золоте яйце (Випуск №10)

У черговому випуску "Золотого яйця" розглянемо оригінальний підхід наших журналістів до подання найсвіжіших новин у листопаді.

Справжнє детективне розслідування провели кореспонденти "Центру Черкаських медіа Zmi.ck.ua", визначивши час, місце та причини трагічних випадків у репортажі: "На вихідних на Черкащині через куріння у кімнаті сталися дві пожежі".

"Прочерк" теж не оминув теми шкідливої звички. Кореспонденти видання попереджають, що люди, які палять, можуть становити реальну загрозу для життя оточуючих: "Чоловік, який курив у громадському місці, виявився озброєним".

"У Золотоноші під час затримання продавців наркотиків побили міліціонерів", - таким заголовком у жанрі трагіфарсу привертають увагу до своєї публікації журналісти "Провсе".

"Центр Черкаських медіа Zmi.ck.ua" повідомляє: "Черкаський боксер побив росіянина і переміг на чемпіонаті Європи". Мимоволі виникає питання, яке відношення має побиття росіянина до перемоги на чемпіонаті? Чи задля того, аби десь перемогти, обов’язково треба побити якогось росіянина?

Натрапивши на заголовок: "У Черкасах молодик проїхався на "рогатому" безкоштовно й з вітерцем", уява вимальовує яскраву картинку з Гоголівського твору "Ніч перед Різдвом", а саме, як юнак мчить "з вітерцем" верхи на чортові.

Свіжі новини із зоопарку від "Вікки": "Черкаська медведиця впала в сплячку, а леопард та черепаха справлятимуть новосілля". Заголовок вже поправили, а от у самому матеріалі ведмедиця так і залишилася медведицею. Чи то особливий вид тварин мешкає в нашому зоопарку?

А ще "Вікка" вирішила збити з пантелику консерваторів та прибічників моногамії, голосно заявивши: "У екс-мера Черкас – чергове весілля (ФОТО)". Глянувши на фото, відлягло від серця: донька колишнього міського голови вийшла заміж. Навіщо ж так травмувати прихильників Сергія Олеговича?

У той час, коли екс-мер займався весільними клопотами, журналісти "Вікки" поспішали  розповісти читачам про плани новообраного міського голови. Так поспішали, що навіть із заголовком не могли визначитися, тож, спочатку поінформували, що "Бондаренко оновлюватиме склад Черкаської міськради", а потім "Бондаренко оновлюватиме структуру апарату Черкаської міськради". Суттєвої різниці в поданні назви матеріалу не помітно, а от питання чи добре знайомий пан Бондаренко з повноваженнями міського голови, все ж турбує. Цікаво, яким чином мер збирається оновлювати "склад", чи, даруйте, "структуру апарату" міськради?

На сайті міської ради теж пишуть про перші кроки нового мера: "Анатолій Бондаренко запросив журналістів на… цвинтар і пообіцяв, що до поминальних днів найгіршу дорогу міста буде не впізнати" Щоправда, від заголовку віє буремними 90-тими…

"Провсе" вирішили розказати читачам про "кривавий" вчинок Президента України, повідомивши, що "Порошенко “обезголовив” Кам’янську РДА". Журналістам дуже подобаються стандартні алегоричні вислови, і, зазирнувши в гугл чи яндекс за подібною новиною, можна подумати, що у Президента хобі таке дивне – обезголовлювати всіх і скрізь…

А от видання "Вечірні Черкаси" турбують глобальні речі: "Хто відповість за підрахуйство?", заголовок матеріалу подається у формі доволі актуального риторичного питання і наштовхує на глибокі філософські роздуми…


P.S. На завершення пропонуємо посміхнутися від справжньої перлини журналістики, яку залишаємо без коментарів

0 коментарі:

Дописати коментар