неділю, 1 листопада 2015 р.

Золоте яйце (Випуск №9)

У черговому випуску "Золотого яйця" йтиметься про те, яким креативом тішили нас місцеві журналісти останні тижні.


"Центр Черкаських медіа Zmi.ck.ua" вперто поширює інформацію про те, що черкаські депутати продовжують фотографуватися на останок:  "Черкаські депутати облради сфотографувалися на останок". Такий заголовок (вдруге за місяць) не на жарт занепокоїв активних користувачів фейсбуку, і в коментарях до статті черкасці щиро побоюються масового суїциду депутатів. 
Заради справедливості зазначимо, що після зауваження на сторінці заголовок і текст було виправлено, так що хочемо подякувати виданню за адекватність і правильну реакцію на коментарі. І за гумор )


Ще одна шокуюча новина від цього ж видання: "ДТП у Черкасах: повертаючи, черкащанка зіткнулася із зустрічним авто". Уява малює моторошну картину з фільму жахів: що ж залишилося від бідної жінки після зіткнення з автомобілем?... Дівчата, бережіть себе, не гуляйте по проїзній частині дороги! 

Журналісти  "Центру Черкаських медіа Zmi.ck.ua" звертаються до черкащан із питанням:  "На Черкащині знову відчувається сильний смог?"
Самотужки кореспонденти аж ніяк не можуть визначитися з власним відчуттям чи, можливо, у момент підготовки матеріалу всі знаходилися у відрядженні за межами Черкаського регіону, тож і запитують про наявність смогу у жителів області.

Надзвичайно креативні люди працюють у виданні! У них і будівлі ходять: "Старовинна Черкащина: палаци, що дійшли до наших днів". Цікаво, а скільки всього палаців було на старті? Шкода, що не всім вистачило сил дійти до фінішу. Тож давайте піклуватися про ті пам’ятки історії, які збереглися донині, і не змушувати їх мандрувати!

Це ж видання пропонує читачам детективну історію про те, як "Черкащанка обікрала хлопця під час побачення".
У "Центрі Черкаських медіа Zmi.ck.ua " інформують, що "крадійку вже затримано, а сумма завданих збитків дві тисячі гривень. За такі дії дівчина може опинитися за гранатами на 3 роки."
Журналісти так переживали за постраждалого, що у слові сума з’явилася додаткова літера "м", а грабіжницю відправляють "за гранати" чи "за гранатами"…

Ще у виданні попередили про справжню проблему на дорозі "У Черкасах посеред дороги застряг трактор". Невже ніколи не бачили в обласному центрі застряглого на асфальті трактора? 

"У Черкасах кандидату в мери від “Опоблоку” хлюпнули в лице зеленкою (фотофакт) ", - про таке нахабство заявляють у "Провсе". Куди ж світ котиться, обличчя людей зеленкою обливають? Відлягло, оскільки у статті йдеться про зіпсований рідиною агітаційний біл-борд.  


За версією "Провсе" "Черкаські студенти викликали на допит кандидатів у депутати". Складається враження, що учні вишу проводять грандіозне розслідування скоєного злочину, от і настала черга депутатів побувати на допиті…  

А ще нас непокоїть той факт, що черкаські ЗМІ в гонитві за сенсацією, використовують особисті пости пересічних черкасців із соціальних мереж. Як приклад, наводимо сенсаційний матеріал опублікований в тому ж "Центрі Черкаських медіа Zmi.ck.ua": Черкащани у соцмережах висміюють якість нового асфальту (фотофакт)
Що це - звичайні лінощі чи відсутність фантазії? Судячи з оригінальних заголовків, якраз із фантазією у наших ЗМІ все гаразд. Маємо сумніви, що, форматуючи чийсь пост з соціальної мережі в новину, ви відзначитеся оригінальністю чи підвищите свій рейтинг. Не втрачайте своєї самобутності, прагніть до неповторності та ексклюзиву!


P.S. Хоча цей випуск в основному і присвячено одному виданню, але в полі нашого зору залишаються і інші видання. Навіть ті, хто не потрапив до цього випуску можуть бути згадані в наступному. Тому працюйте пані та панове журналісти ). Бажано так, щоб нам було роботи поменше ;). І вибачайте нас за помилки, якщо такі помітили - ми працюємо над тим, щоб їх було якомога менше 

0 коментарі:

Дописати коментар