четвер, 15 жовтня 2015 р.

Золоте яйце (перезапуск)

Минулого року ми запустили в себе чудову рубрику - "Золоте яйце". Там ми відзначали креативність наших місцевих журналістів. Креативність, яку було дуже важко поєднати із стандартами журналістики чи нормами етики. Потім в нас була довга перерва в рубриці, яка була пов’язана з тим, що ми сконцентрувалися на інших проектах. Але наші любі журналісти роблять все, щоб привернути до себе увагу. Саме тому ми вирішили відновити цю рубрику. І сьогодні ми її перезапускаємо. Сподіваємося, що це буде сприйнято з розумінням і в нас не будуть летіти звичайні яйця )))

А перезапущений випуск "Золотого яйця" присвячено свіжим перлинам креативної журналістики.

Першого жовтня "Інфоміст " привернув увагу читачів моторошним заголовком  "Золотонісець помер, так і не зізнавшись, хто його побив". У самій статті йдеться про 30-ти річного жителя Золотоноші 1975-го року народження… Цікава математика…  ,  

"ПроВсе " вирішили додати чи то трагізму, чи то містики до новини, заявивши: "У Золотоноші чоловік не зізнався про побиття і помер ". Ми закликаємо всіх, кому дороге своє життя, зізнаватися про штурхани, синці та побиття, бо ваша таємниця може стати причиною летальних наслідків. 

А як вам такий сюжет, від "Центру Черкаських медіа Zmi.ck.ua ", який перетворює Черкащину на територію жахів:  "На Черкащині п'яний водій влетів у стовб, померла людина "? Тобто, журналісти стверджують, що кожного разу, коли п’яні водії влітають у стовпи, на Черкащині десь помирає людина… Водії, будь ласка, не вживайте за кермом, люди хочуть жити!  

Та журналістам цього видання настільки сподобалась новина, що вони вирішили наступного дня подати її з іншого ракурсу, але не менш шедеврально: "ДТП на Черкащині: від зіткнення в авто затисло загиблого ". То виявляється померлого з попереднього матеріалу кудись везли, але трапилась аварія і померлий перетворився на загиблого, якого затисло… 

За інформацією "Прочерку " від 8 жовтня "У Руській Поляні під час пожежі померла жінка". Не загинула, не постраждала, а…померла… Цікаво чи ця померла перетвориться згодом на загиблу? 

Ще "Прочерк " пишається досягненнями наших земляків: "Команда Академії пожежної безпеки вибігала перемогу ". Ну що ж, добре, мабуть бігали, головне – результат: вибігали таки. Вовків теж ноги годують…

Доволі підозрілим є ствердження "Вчасно ", що "Жигулі " - це вітчизняне авто: "У центрі міста іномарка зіткнулася з вітчизняною автівкою ". Обережніше з такими заголовками, бо тут вже постає болюче питання патріотизму та батьківщини! Чи, може, у виданні працюють іноземні журналісти?… 

А ще журналісти "Вчасно " мають екстрасенсорні здібності і застерігають, що "Після приїзду хасидів в Умань можуть атакувати лихоманки"… Тільки не кажуть, коли і кого саме.    

"Під брендами відомих зарубіжних фірм черкаські “нелегали” шиють взуття ", -  "Про Все", на прикладі одного випадку, роблять загально-глобальні висновки.   А "Інфоміст ", навпаки, Всеукраїнський резонанс зосереджує суто на нашому місті "У Черкасах ліквідують “Дельта Банк”". 

Наразі черкаським депутатам більше нічого не залишається робити, як фотографуватися наостанок чи "на останок". Робота у них така. Про це заявляють у "Центрі Черкаських медіа Zmi.ck.ua" своїм заголовком: "Черкаські депутати сфотографувалися на останок". Як кажуть, хто на що вчився.

Неперевершеною вважаємо новину від "Про Все" з романтичним підтекстом та доволі відвертим заголовком: "Черкащанка на “Фольксвагені” відправила хлопця у лікарню ". Мабуть хлопець залицявся, на побачення запросив, а краля перед остаточною відповіддю, відправила прихильника до лікарні…аналізи здати… 

І на закуску, запрошуємо отримати насолоду від Dermoпродукції:  тут ми просто залишаємо без власного коментаря цю статтю. 

0 коментарі:

Дописати коментар