неділю, 19 квітня 2015 р.

Колісник Іван

Іван Колісник народився у 1961 році на Полтавщині. З 1984 року живе і працює в Черкасах після закінчення Київського політехнічного інституту. Любов до мистецтва привела його у майстерні до відомих черкаських художників Євгена Найдена, Володимира Нестерова, Володимира Жигало, які на приватних заняттях навчали майбутнього художника азам мистецтва живопису.

З початку 90-х Іван Колісник активно бере участь у міських та обласних виставках, щорічних презентаціях творчості молодих художників, арт-проектах тощо. У 2003 році разом з Анатолієм Куксовим представляв свою творчість у Черкаському художньому музеї в проекті «Образ і колір».

У 2012 році художник зробив першу персональну виставку живопису у Черкаському художньому музеї, яка відкрила цікавого і самобутнього художника. 

Мистецтво має бути віртуозним. Тому кожна моя картина – це один-два сеанси. Натюрморти, пейзажі та сюжетні портрети художника ввібрали в себе десятки облич нашого міста. Основою для формування та розвитку свого творчого почерку художник вважає живописне опанування світла. 

Образна мова Івана Колісника близька до манери постімпресіоністів по духу, стилю і уявленню.

Митець працює у різних жанрах живопису, але найбільш його цікавить натюрморт де він передає матеріальний світ у натюрмортах шляхом декоративної стилізації, узагальнено, вільно.

Головні герої композицій – апельсини, дині, гранати, полуниці. Саме в натюрмортах Колісник виробив свою особисту кольорову гаму: сполучення жовтогарячого, бурого, синього кольорів: «Жовтий натюрморт», «Молочний натюрморт».

Графічність і декоративність властива і численним краєвидам, представленим на виставці: «Міська ялинка», «Старий аеропорт», «Пейзаж з хмаринкою». 

Окремо слід виділити цикл робіт Колісника, присвячений улюбленій тварині – коту. З легкою іронією автор зображує кота у момент споглядання за ластівкою, яка втікає від нього: «Кіт і ластівка». Майстерно зображує силует кота у фіолетових сутінках у роботі «Кіт вечірній». 

Художник багато працює, виробляючи авторський індивідуальний стиль, і зараз він зайняв своє місце у творчій різноманітності українського образотворчого мистецтва.

0 коментарі:

Дописати коментар