неділю, 18 січня 2015 р.

Сокуренко Ольга

1Поетеса в живопису – саме так називають талановиту художницю-вишивальницю Ольгу Сокуренко

Народилася Ольга у 1970 році в Азербайджані, в місті Геочкай. В 1992 році закінчила Київський художньо-промисловий технікум (нині художній інститут прикладного мистецтва). Вона працювала в різних організаціях в якості художника-дизайнера, зокрема дизайнера по меблях, оформлювача та реставратора. Нині художниця мешкає в Черкасах і веде активне творче життя.

Яскрава творча особистість художниці виявила себе в таких різних видах мистецтва як живопис, батик, вишивка гладдю.
Прагнучи досягнення гармонії у творчості і житті, майстриня створює ще і вишитий квітковий світ, будуючи його за допомогою батика і шовкових ниток. Вишиті картини вражають глядача своїм ліричним настроєм і емоційним забарвленням.

5Живопис художниці просвітлений, безпосередній. Вона уникає створювати «перевантажені» композиції. Простір картин зберігає баланс між ретельним проробленням деталей і враженням стихійної експресії. Відміна малярської манери художниці в поєднанні техніки вишивки гладдю з технікою живопису на шовку. Спочатку вона наносить на полотно фарбу, а потім вишиває шовковими нитками необхідні елементи картини, щоб завершити картину. Через таке майстерне поєднання технік квіти в картинах Ольги Сокуренко, як справжні.

42Квіти – улюблена тема художниці, мальованi та вишитi, найкраще за будь-якi слова розповiдають про неї. Теми її картин рiзноманiтнi, об'єднує їх свiтле ставлення художницi до життя i, як наслiдок, позитивна енергетика, що вiдчувається в кожнiй роботi. Захопливе ставлення до мистецтва вишивки в останнi роки перетворилось на чергову сходинку творчостi.
«Більше я хочу донести настрою. Щоб люди заглядали інколи на квіти, на природу».

Зображує в своїх роботах художниця не лише квіти. В її доробку картини різної тематики. Приборкала майстриня і мистецтво іконопису. Через такі багатогранні таланти Ольгу Сокуренко поважають і колеги-художники.
3
Незвичне бачення навколишнього середовища, довірливе спілкування з природою засвідчують, що пані Ольга зрілий майстер з власним світобаченням.

Олександра Буйвол

0 коментарі:

Дописати коментар