четвер, 9 червня 2016 р.

“Космічний” мотозліт під Черкасами

Традиційно в перші вихідні літа у с. Благодатне (колишня Чапаївка) відбувається найбільший мотозліт в Україні “Тарасова Гора”. За 14 років існування фестивалю, подія набула міжнародного масштабу. Цього року тут можна було зустріти гостей із Польщі, Молдови, Білорусії, Латвії, Литви, Росії, Італії, Угорщини, Німеччини, США. Організатори зазначають: “Хай навіть з далеких планет – будемо раді всім, хто любить Україну”,– і це не просто так, адже девізом цьогорічного фестиваля стали рядки з пісні ТНМК “Космос буде або наш, або нічий!”. “Тараска 2016” зібрала рекордну кількість учасників – 8 тисяч.

Серед “зіркових” гостей, цього року: ТНМК, BRUTTO, Василь Вірастюк. Космічний настрій створювали різноманітні розваги: силові змагання, виставка ретро-мотоциклів, чемпіонат по водному поло, багато конкурсів та лотерей із призами від спонсорів.

На території бази “Придніпровська” є житлові корпуси та будиночки, які учасники могли зняти за окрему плату. Безкоштовно можна було жити у власній палатці. На території працювали кав'ярня "Коза Чка" та бар "Ла Тараска", магазини із атрибутикою фестиваля, мото-аксесуарами, одягом і прикрасами. В’їздний квиток коштував для чоловіків 300 грн. для жінок – 150 грн. і безкоштовним був для жінок, які приїхали на фестиваль за кермом власного байку.

За традицією байкери організованою колоною їздили до Канева на могилу Тараса Шевченка. Цього разу їхали через Черкаси. Довжелезна колона мотоциклів спричинила невеликий затор, адже центральна вулиця міста була спеціально перекрита. На Чернечій горі поклали квіти на могилу Тараса Шевченка, відвідали музей, влаштували екстремальне мотошоу, фотографувалися з усіма охочими.

"Фестиваль захоплює атмосферою – домашньою, дружньою, братерньою. Було б нескромно казати, що ми найкращі. Але люди так кажуть. Щорічно до нас їдуть все більше. Організовувати важко, але я вже без цього не можу", – зізнався президент мотофестивалю Ашот Арушанов.

“Я на фестивалі вже восьмий раз. Приїжджати сюди – це наша з чоловіком сімейна традиція. Тут відпочиває тіло і душа. З кожним роком організація фестивалю все краща і краща, ніякі мотозльоти не зрівняються з Тараскою. Я за кермом свого двоколісного вже 10 років” – поділилася враженнями байкерша Світлана з Чернігова.

"Тарасова Гора" - це наймасштабніший мотозліт, на якому просто не може не побувати кожен, хто хоч раз у своєму житті сідав на байк. Фестиваль заяджає неймовірною енергетикою та враженнями на цілий рік. Наступна, ювілейна 15-та “Тараска”, планується на цьому місці, у цей же час. Оргкомітет TG-family почне готуватися до дійства відразу по закінченню цьогорічного фестивалю, адже захід такого масштабу неможливо організувати за пару місяців.





Photo by Never Never

0 коментарі:

Дописати коментар