понеділок, 22 лютого 2016 р.

Суші-бар "Фугу"


Якось діду до обіду захотілось колобка... Приблизно так можна охарактеризувати наші з Олена Смірнова вечірні блукання містом. Довго ми думали, чого душа бажає та ще й такого, де ми не були. Майже втративши надію знайти щось цікаве, побачили Fugu. Чом би й ні. Треба ж подивитись, за що заклад отримав дві відзнаки «Ревізора»... 

 Перше, що вас зустрічає при вході, – стійкий запах риби. Скоріше за все вареної. Далі – доволі тісно розставлені столики на 4 особи. Вільних місць майже немає. Зайняли останній, вільний, на той момент, столик. Стійкий запах риби та їжі присутній в залі не менше, ніж при вході. Все через напіввідкриту кухню - майстри суші та бармени працюють відкрито, а інші страви готують на кухні без дверей, але в окремій кімнаті. 

Спілкування з офіціанткою порадувало. Впевнена, компетентна, з поставленою мовою, красива (про це просила написати Олена Смірнова) дівчина володіє меню, знає різницю в сортах пива. Наше замовлення було пиво, місо-суп з лососем і сет «Смайл». Варто відзначити якість нефільтрованого пива – рідко зараз знайдеться пінне, яке мене вразить. Місо-суп принесли доволі швидко. Оскільки цю страву мені ні з чим порівнювати, скажу, що то є смачно. І на перший погляд, солонуватий бульйон з рибою та тофу доволі смачний. 

А от сет довелося чекати близько 35 хвилин. Але про це при замовлені повідомляє офіціантка.

Коли принесли сет, ми були розчаровані. По-перше, сет виносять на такій самій дошці, що й один рол. Це провокує певні незручності, як-от відокремлення шматочків. По-друге, імбиру та васабі (на око) стільки ж, скільки й для одного ролу. І, нарешті, отримана страва не відповідає візуально страві з меню. Щодо смаку страви, то я відкрив для себе гарячі роли. То дійсно смачно, до того ж вони доволі довго лишались гарячими. З позитивного також відзначу те, що до суші не додають глутамат натрію, як це роблять у деяких інших закладах. З мінусів – занадто багато рису і мало начинки. 

Наш рахунок за 2 літри пива, суп і 710 грам суші склав 394 грн. Багато це, чи ні – вирішувати кожному особисто, але особисто для мене, за відвідини закладу, після якого я ще не доїхавши до дому і вже хочу їсти – то забагато.

З приводу чистоти у мене є трохи зауважень. Підлога не чиста, особливо в туалеті. Так, багато людей. Так на вулиці достатньо бруду, але ж тут харчуються люди. На столах підстилочка замість скатертини. Підстилочка має сітчасту структуру і пролитий соєвий соус не видно, але перед наступними відвідувачами ніхто столи не витирає, знявши ці підстилочки.

З плюсів варто відзначити офіціантів. Їх справді багато. Приблизно 1 офіціант на 3-4 столики. Але будь-який офіціант, проходячи повз стіл, прибирає брудний посуд і серветки, незалежно чи його той столик чи ні. Побачивши порожній бокал, наша офіціантка запропонувала повторити. Пішла нести повтор. Інша, побачивши, що я вже допив, а дружина ще ні - так само запропонувала повторити.

Із особливостей закладу:

  1. Кожному клієнту дають персональне передбачення... російською.
  2. Безкоштовна доставка робить свою справу. Кухарі працюють приблизно порівну на зал та на виніс. 
  3. Сушисти кажуть, що це ще мало роботи. Трясця, 40 хв. очікування і це мало роботи?!
  4. Книга скарг і пропозицій. Вона лежить вже на виході з залу і будь-хто може її погортати і дописати. Майже всі позитивні відгуки. На кожен запис є реакція від адміністрації. Там де негатив – адекватна реакція з вибаченнями. І що найцікавіше - читаючи це я їм вірив, бо написано не як відписка, а дійсно як правильна реакція. Але ані дати реакції, ані підпису (слово «адміністрація» я теж можу написати), ані печатки... Я не знаю, наскільки це юридично правильно, але, інтуїтивно, схоже на порушення.
  5. Дууууже багато російської мови. Від написів на передбаченнях до оголошень в туалеті (які, до того ж, не мають розділових знаків).

Отже, чи вартий заклад уваги - питання спірне. Особисто мені в СушіЯ сподобалося більше

Олександр та Олена Смірнови

0 коментарі:

Дописати коментар