неділю, 15 лютого 2015 р.

Бабак Микола

Бабак Микола Пантелеймонович народився у с. Воронинці Чорнобаївського р-ну на Черкащині. У 1971 році закінчив Мельниківську середню школу. З 1972 по 1974 — служба у лавах Радянської армії. Після демобілізації працював художником-оформлювачем на Черкаському об'єднанні «Азот», потім — на Черкаському комбінаті художньої реклами. З 1979 по 1985 працює з групою художників-випускників Ленінградського вищого художньо-промислового інституту ім. В. І. Мухіної над монументальними проектами (розписи, мозаїки, вітражі) у Красноярську, Кемерово, Бєлово, Новокузнецьку, Якутську, Магадані, Усть-Нері. У 1986 повертається в Україну і розпочинає творчу діяльність.

Член НСХУ (1990). Заслужений художник України (2004). Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2010). Роботи знаходяться в Національному художньому музеї України, Дирекції художніх виставок Міністерства культури і туризму України, Дирекції художніх виставок НСХУ, Міністерстві культури і масових комунікації Російської Федерації та приватних зібраннях багатьох країн світу. Живе і працює у м.Черкаси.

Проект М.Бабака «Діти твої, Україно» на 51-ій Венеціанській бієнале

М. Бабак працює у напрямах гіперреалізму, неоекспресіонізму, трансавангарду, створює живописні роботи, асамбляжи, фотоінсталяції (Галерея робіт Миколи Бабака). Дотримується концептуальних та стильових принципів поставангарду. 

Персональні виставки
2006 — «Діти твої, Україно», пересувна виставка по художнім музеям України;
«Небесна хроніка», Національний художній музей, Київ
2005 — «Діти твої, Україно», Український проект на 51-ій Венеціанській бієнале сучасного мистецтва, Венеція
2005 — «Діти твої, Україно», МСМ «Совіарт», Київ
2004 — «Небесна хроніка», Черкаський художній музей;
«500 шедеврів Українського народного іконопису Центрального Подніпров'я 18 - поч. 20 ст.»

Роботи знаходяться в Національному художньому музеї України, Дирекції художніх виставок Міністерства культури і туризму України, Дирекції художніх виставок НСХУ, Міністерстві культури і масових комунікації Російської Федерації та приватних зібраннях багатьох країн світу.




0 коментарі:

Дописати коментар