неділю, 26 жовтня 2014 р.

"Жорстоке небо" в місті на Че

Доволі неоднозначний вийшов заголовок. Особливо коли прибрати лапки з "Жорстокого неба", але мит цього не будемо робити. Адже мова буде йти не про просте небо, а про новий роман Макса Кідрука і його презентацію в місті на Че (Черкасах).

Отже Макс в Черкасах.... Я не бував на його попередніх презентаціях. Щось постійно заважало. То хвороба, то відсутність в місті. Але цього разу я таки потрапив на цю презентацію. І можу написати про цю подію кілька слів. Отже... поїхали? ) 

Тоня Захарченко,
ГО "Книжковий маестро"
Хотілося б подякувати організаторам зустрічі ГО "Книжковий маестро" - дівчата, ви молодці, що робите такі от зустрічі. Без вас було б складно побачити в місті і Макса, і інших чудових письменників, але маленьке зауваження - презентацію заднім рядам було дивитися доволі складно. мається на увазі та частина, що транслювалася на екран. Врахуйте це надалі.

Було цікаво спостерігати за людьми, які прийшли на зустріч. Неочікувано для себе я дізнався, що в нас місті дуже багато читаючої молоді, адже більшість тих, хто прийшов були саме такого от студентського віку. Нє, ну траплялися там винятки такі як я та Ярослав Лавров яких до молоді вже віднести складно, але все таки відсотків 80 це була молодь. І це не може не радувати. Адже мало того, що молодь в нас читає, але читає вона і наших, українських письменників. А письменники молодці в тому, що таки можуть зацікавити читачів різного віку. Так от, якщо повернутися до теми відвідуваності мене здивувала кількість бажаючих побувати на презентації. Адже, якщо пам'ять мені не зраджує, то сидячі місця були заповнені вщерть

З приводу презентації книги. Мені було доволі дивно чути, на самому початку презентації, лекцію з фізики. Скажу навіть більше - місцями мені було нуднувато. нє, не через лекцію, а через те, що буквально за кілька днів до презентації я дослухав книгу Стівена Гокінга про Всесвіт та чорні діри, але в цілому було цікаво. 
  
Ярослав Лавров,
адміністратор спільноти "Місто на Че"

На правах реклами: якщо Макс приїде до Черкас з лекціями з фізики, як він натякав, то сходити на них таки раджу. Має бути цікаво.
Формат презентації був доволі цікавий. Розпочавши з елементарних частин Макс всіх підвів до питання чому таки падають літаки. І це було дуже цікаво. Адже проводячи порівняння з книгою можна було почути історії про аварії різних літаків і що до цього призвело, а це таки не читання в газеті, за відчуттями. Він вміє зачепити аудиторію, керувати увагою. Може в цьому перевага тону, яким він вів презентацію? (мені от нагадало це про студентські роки і лекції у виші ) )

Переможець конкурсу
в спільноті "Місто на Че"
Олена Смірнова

От навіть не знаю що додати. Загалом можна було все описати парою слів: "було цікавенно", "хто не прийшов - багато чого втратив" і так далі. Але навіщо про це писати? Просто було потрібно прийти.


А якщо звернете увагу на світлини, то помітите, що в спільноті "Місто на Че" такі учасники і адміністратори, що купують не по одній книзі Макса. 

А якщо хтось не встиг купити книгу - не втрачайте шансу. Займіться її пошуком. Вона цього варта.


А насамкінець хочеться порадити всім любителям книг слідкувати за спільнотами "Книжковий Маестро" та "Місто на Че". Адже саме на цих сторінках ви дізнаєтеся про відвідини письменників до нашого міста, інших культурних та мистецьких подій. А також можете спробувати виграти якусь цікавинку ).

0 коментарі:

Дописати коментар